Team

Team

ZIP architects is an architectural studio providing a complex service. Our team works with its clients with a contemporary and professional attitude, in an honest tone, who stand confident, open and rational in their work together.
 
We believe in teamwork, conscious inclusion of new ideas, high quality and long-term partnerships.
Ruppert András

Ruppert András

ügyvezető, okleveles építész

Középiskola: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr
Diploma: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2014

Szüleimnek köszönhetem, hogy a zene szeretete és a tudás iránti vágy egészen korán kialakult bennem. Édesapám épületgépészből „lett” orgonaművész, lakásunk falait az orgonasípok hangja töltötte meg. A hangszerek jelenléte meghatározó pontja gyermekkoromnak. Koncertsorozataira rendszeresen elkísértem – míg ő gyakorolt – én bejártam a várost. A skandináv építészet, életérzés mindennemű szakmai előélet, tapasztalat nélkül is lenyűgözött. A természet közelsége, az épített környezet letisztultsága erős hatást gyakorolt rám

Édesanyám érdeme a művészet-szeretet és tudás iránti vágy átörökítése. Végül a csapatsportok formáltak. Megtanultam, hogy fegyelem, alázat és kemény munka nélkül nem várhatok eredményt az élettől.

Az építészetet hivatásomnak tekintem, hiszek a csapatmunkában és az egyéni gondolatok szintézisében. Csapatommal, barátaimmal kooperatív, demokratikus elvek mentén dolgozunk.

Pánovits Norbert

Pánovits Norbert

okleveles építész

Középiskola: Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017

Építőipari tanulmányaimat a győri Hild József Építőipari Szakgimnáziumban kezdtem, majd a Széchenyi István Egyetem Építész karán folytattam. 2017-ben végeztem építészként. Hallgatóként gyakorlati munkát folytattam belsőépítészeti stúdiókban, szabadidőmben látványtervezéssel foglalkoztam – mely azóta is fontos pozíciót tölt be életemben.

A műteremben csaknem alapítása óta dolgozom. Erősségeim közé tartozik a koncepcióalkotás, látványtervi modellezés és csomóponti tervezés. Az egyes épületeket, mint projektvezető annak átadásáig kísérem.

Köninger-Péter Zsuzsanna

Köninger-Péter Zsuzsanna

okleveles építész

Középiskola: Vetési Albert Gimnázium, Veszprém
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2015

"Számunkra fontos, hogy össze tudjuk rendezni a különböző építészeti elemeket - az anyagokat, tereket, formákat, fényeket és színeket - és ezekből egy egészet hozzunk létre. Nem egy kollázst készítünk. Az emberek élete a kollázs (...) Meg kell teremteni a teljességet, hogy a kalridoszkóp működni tudjon benne." (B. Tsien)

Hiszem, hogy a letisztult építészet és a jól szerkesztett terek lehetőséget biztosítanak az épületet használók számára, hogy egyéniségükkel megtöltsék azt. Minden munkámban igyekszem megalkotni azt a keretet, ami egyszerűségével és tisztaságával enged teret a benne élők kibontakozásának. Ezzel a szemléletmóddal Finnországban ismerkedtem meg közelebbről - egyetemi tanulmányaim közben fél évet töltöttem el az Észak-Karéliai Egyetemen, ahol a skandináv design-nal és a faépítészettel kapcsolatos ismereteimet bővíthettem. A csapathoz 2017 nyarán, két évvel a diplomám megszerzése után csatlakoztam. A koncepcionálás, az alaprajzi és térbeli szervezés, valamint a belsőpítészeti tervezés a fő tevékenységi köröm - utóbbiban az irodán kívül is tevékenykedem, mint vendégoktató egy győri lakberendező képzésen.

Juhász-Szigeti Zsófia

Juhász-Szigeti Zsófia

okleveles építész

Középiskola: Türr István Gimnázium, Pápa
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017

2018 januárjában végeztem építészként a győri Széchenyi István Egyetem Műszaki karán. 2 évig vezetője voltam az egyetem „SZENAVIS” betonkenu csapatának, ahol tapasztalatot szereztem betontechnológia és szervezés-management terén.

2017-ben, az iroda alakulásának kezdetén csatlakoztam a tervezőcsapathoz. A projekteket a koncepcionálistól a kész kiviteli tervekig követem. Erősségemnek érzem a beépítés-vizsgálatot, az ideális telepítés keresését, a tömegformálást és a jól működő, funkcionálisan helyén való kialakítást. Szeretem az irodára jellemző lendületet, fiatalos szemléletmódot, melynek a tervezésbe történő integrálásán dolgozom.

Méhes Orsolya

Méhes Orsolya

okleveles építész

Középiskola: Felvidéki Selye János Gimnázium, Komárom
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017

Mérnök családban nőttem fel. Gyermekkorom óta fontos számomra a precizitás, a dolgok felépítése és működésük rendje. Előszeretettel segédkeztem szüleimnek babáim házának és ruháinak megtervezésében, kivitelezésében. Tanulmányaimat 2017 nyarán fejeztem be a győri Széchenyi István Egyetem Szerkezettervező Építészmérnöki szakán. Hallgatóként számos építész munkásságában segédkeztem, ezzel gyarapítva ismereteimet.

2017 nyara óta a ZIP Architects csapatát erősítem.A funkció-forma-szerkezet hármas egység - összhangjának megteremtésén munkálkodom, szem előtt tartva a megálmodott épület megvalósíthatóságát. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, új technológiák megismerését, azok elsajátítását. Szeretek csapatban dolgozni, közösség részese lenni. Nyaranta előszeretettel járunk szabadtüdős merülésekre. A víz és a természet közelsége mindig közel állt hozzám.

László Gabriella

László Gabriella

okleveles építész

Középiskola: Első Béla Gimnázium, Szekszárd
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2016

Az építőipar iránti vonzalmam már gyermekkoromban is megnyilvánult, mikor bátyám fa építőjátékát próbáltam elcsenni. Persze kevés sikerrel, de töretlen kitartással. Komolyabbra fordítva a szót a szakma valóban nem áll messze a családtól, hiszen szüleim is az építőiparban dolgoznak. Követve a „hagyományt”, 2011-ben építészmérnöki képzésre jelentkeztem, bátyám példáján Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre. Építészként egy-egy új projekt keretén belül rengeteg új ismeretre tehet szert az ember, hiszen a tervezéshez a funkció legapróbb részleteit is ismerni kell. Minden projekt új izgalmakat rejt, ami a hozzám hasonlóan kíváncsi természetű emberek számára fontos motivációs erő. 2017-ben, diplomám megszerzése után jelentkeztem az Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Doktori Iskolájába, ahol jelenleg is folytatom tanulmányaimat.

Mindig is fontosnak tartottam a csapatmunkát, egy jó közösség alkotóelemeként tevékenykedni - a ZIP Architects-nél mindezt megtapasztalhatom. Szabadidőmben sárkány hajózom, de úsztam, táncoltam, gitároztam is valamint nagyon szeretek utazni, új helyeket megismerni. A lényeg, hogy mindig történjen valami.

Simon László

Simon László

Architect

Középiskola: Bencés Gimnázium, Pannonhalma
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017-2018

Bár nem rendelkezem építész felmenőkkel, már gyerekkoromban elterveztem – épületeket szeretnék tervezni. Miután 2013-ban végeztem a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, a Széchenyi István Egyetem osztatlan építészmérnöki képzésén folytattam tanulmányaimat, jelenleg a diplomamunkám elkészítésén munkálkodok.

A ZIP Architects-nél 2017 tavaszán kezdtem el dolgozni. Szeretem az alkotás folyamatát, ahogy a következetesség logikus és a művészet emocionális világát egyesíthetem a kezem alatt formálódó műben.

Szeretem a kihívásokat, szeretek teljesíteni. Ezt az építészethez való hozzáállásom és a munkán kívüli életem is tükrözi. Bevállalom a vad, erdei tájfutásokat, a hosszú túrákat lábon vagy keréken.

Bálint Eszter

Bálint Eszter

gyakornok, építész hallgató

Középiskola: Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr
Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem 4. éves hallgatója.

Sztana Boglárka

Sztana Boglárka

gyakornok, építész hallgató

Középiskola: Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr
Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem 3. éves hallgatója.

Gyurós Ákos

Gyurós Ákos

gyakornok, építész hallgató

Középiskola: Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr
Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem 3. éves hallgatója.